Monday, October 17, 2011

Berita Vektorlah!

Share Your Vektor Here [with me! & others too!!]

Sesiapa yang berminat untuk menghantar hasil kerja "vector" @ vektor nya, sila emailkan hasil kerja anda berserta URL, tema dan juga motif mengapa anda lakukannya? dan jangan lupa meletakkan perkara : "Hasil Vektor Ku Sendiri" InsyaAllah hasil kerja anda akan di pilih dan akan di paparkan ke dalam blog Vektor Lah!,  syaratnya adalah mengikut standard yang telah di tetapkan oleh Vektor Lah! Sila emailkan hasil kerja anda ke alamat e-mail ini :

quotes daripada blog sebelah rumah : vektorlah!

Wednesday, October 5, 2011

iRIP - Steve Jobs

It's a shame for everyone especially those with Apple Inc and also their customer but the truth is although Steve Jobs isn't here but I think there will always a place for someone new and maybe much better be or like-him. But this is my tribute to Stevie, thanks Stevie for this years.

Tuesday, October 4, 2011



Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.Saudara-saudari boleh amalkan membaca sebanyak 33x atau sekadar kemampuan tiap-tiap lepas solat ayat ke54 dari surah Shad.


Sesungguhnya inilah rezeki Kami kepada kamu yang tidak habis-habisnya.

Digalakkan umat Islam untuk kaya dengan niat untuk mudah menunaikan ibadah haji dan membantu umat Islam dengan cara menyediakan peluang pekerjaan dan mengeluarkan zakat

sumber : & juga

Sunday, September 25, 2011

Vektor Lah ! - Satu Generasi Baru

Vektor Lah ! 

Sebuah blog ilmiah dan perniagaan baru yang cuba saya olahkan daripada pemerhatian dan juga kemahiran yang sepatutnya saya gunakan selama ini agar ianya tidak di pendam duka dan lara sepanjang kehidupan ku.

Blog ini juga merupakan blog orang ramai dan juga peminat seni seperti diri saya sendiri, vektor merupakan grafik pengkomputer (computer generated graphic) terdapat pelbagai penggunaan termasuk jabatan, persendirian mahupun umum seperti hari raya, sekolah, sambutan hari jadi dan sebagainya. 

Harapan saya menggunung agar blog ini mendapat sambutan yang meriah dan juga kompetetif dari segi penggunaannya mahupun pengunjungnya. Amin dan Alhamdulillah dengan ini saya merasmikan blog ketiga saya iaitu 

Vektor Lah !

Friday, September 23, 2011

Honda CBR FireBlade 1000RR 2012 Unveiled

Ok let see, first of all this is truly a LEGEND Bike for almost a decade in history of motoring. I simply attract by their looks and performance; look how Moto GP in back of 90's such as Mick Doohan & the legendary race Isle Of Man. I mean my year is born with this bike not to mention the others brand such Yamaha, Kawasaki, Aprillia, Suzuki, Ducati and etc. But this bike is purely has simple meaning to its own, we all know the Honda made HRC for racing purpose but due to it 20th Anniversary this Honda CBR FireBlade 1000RR gets a tuned from HRC itself so do the math.

So let's see its specification in details "copy from Honda International (USA) "

2012 Honda CBR1000RR Specifications

Model:CBR1000RR / CBR1000RR C-ABS
Engine Type:999cc liquid-cooled inline four-cylinder
Bore and Stroke:76mm x 55.1mm
Compression ratio:12.3:1
Valve Train:DOHC; four valves per cylinder
Induction:Dual Stage Fuel Injection (DSFI)
Ignition:Computer-controlled digital transistorized with 3-D mapping
Transmission:Close-ratio six-speed
Final Drive:#530 O-ring-sealed chain
SuspensionFront: 43mm inverted Big Piston Fork with spring preload, rebound and compression damping adjustability
Rear: Unit Pro-Link Balance-Free Rear Shock with spring preload, rebound and compression damping adjustability
BrakesFront: Dual radial-mounted four-piston calipers with full-floating 320mm discs
Rear: Single 220mm disc;
Optional Honda Electronic Combined ABS (CBR1000RR C-ABS)
TiresFront: 120/70ZR-17 radial
Rear: 190/50ZR-17 radial
Wheelbase:55.5 inches
Rake (Caster Angle):23° 3'
Trail:96.0mm (3.8 inches)
Seat Height:32.3 inches
Fuel Capacity:4.7 gallons, including 1.06-gallon reserve
Estimated Fuel Economy:TBD
Colors:CBR1000RR: Red, Black, Pearl White/Blue/Red
CBR1000RR C-ABS: Red
Curb Weight*:441 pounds (CBR1000RR) / 467 pounds (CBR1000RR C-ABS)

*Includes all standard equipment, required fluids and full tank of fuel—ready to ride.
Honda's fuel-economy estimates are based on EPA exhaust emission measurement test procedures and are intended for comparison purposes only. Your actual mileage will vary depending on how you ride; how you maintain your vehicle; weather; road conditions; tire pressure; installation of accessories; cargo, rider and passenger weight; and other factors.
Meets current EPA standards.
Models sold in California meet current CARB standards and may differ slightly due to emissions equipment.
©2011 American Honda Motor Co., Inc. • All Rights Reserved
Specifications subject to change.

And this is the preview from ( link )

Although details are scarce at this time there is a new 2012 Honda CBR1000RR and these are some of the first images and video of that motorcycle. 2012 is the 20th aniversary of the CBR so the timing will be perfect for Honda to unleash its new and improved flagship sportbike.
Even though official specifications have not been released at this time we can tell quite a bit from the images here. First of all, the bike is not a ground up redesign, instead this is the evolution of the popular CBR1000RR platform. Obvious changes are as follows:

Bodywork: The new Fireblade bodywork as its seen here is much more aggressive in appearance with the dual reflector beam head lamps similar in shape but more sinister than the last generation. The cowling is also more wild with its lightning-bolt shaped air intakes the most conspicuous change. It seems Honda has made an effort to make the CBR frontal area less-stubby and more angular (Something that has worked well for Suzuki and now BMW) in recent years. After that the body kit appears to have received only slight modifications, including poweder coated black frame and swing-arm.

Dash: A new information system features a large, LCD-style dashboard with digital tach running horizontally across the top, large speedo in the center, lap-timer, gear position indicator, engine temp, clock, trip meters and a series of shift-indicator lights across the upper edge of the dash frame.

Suspension/Brakes: The huge fork caps visible at the top of the triple-clamp appear to be Showa Big Piston Fork technology. This makes sense as Kawasaki and Suzuki have gone this route on their sportbikes the last two years. Honda has used the Unit Pro-Link layout for the rear suspension and this appears to be a variation on that same design. Radial-mount 4-piston Tokico calipers and maybe larger rotors round out this area.

Wheels: Twelve-spoke GP-style wheels replace the old three-spoke hoops found on the 2011 CBR1000RR. Honda has made it a point to offer ultra-light wheels on the CBR line-up the past few years so we expect the new wheels to possibly be even lighter.

Not so obvious changes: We expect Honda to maintain its mid-pack position in terms of outright power. It’s unlikely that we will see the 2012 CBR1000RR challenge the class horsepower leading S1000RR and ZX-10R. The Honda way seems to be to build bikes with gobs of usable low-end and mid-range power surrounded by an excellent chassis. Odds are that’s what we will get here too.

Electronics: Rumor has it that there will be a fully-loaded 2012 CBR1000RR with ABS and an engine management system that would surely include traction control and variable mapping. But we cannot confirm this info at this time. 

Sunday, September 18, 2011

Good Title For Next Year ( Games )

Check this debut trailer for Max Payne 3 :

And let me hear out your opinion about this debut. March 2012 here I come!!

Tuesday, August 23, 2011

Yamaha R1 2011

Type998cc, liquid-cooled 4-stroke DOHC 16 valves (titanium intake valves)
Bore x Stroke78.0mm X 52.2mm
Compression Ratio12.7:1
Fuel DeliveryFuel Injection with YCC-T and YCC-I
IgnitionTCI: Transistor Controlled Ignition
Transmission6-speed w/multiplate slipper clutch
Final Drive#530 O-ring chain
Suspension / Front43mm inverted fork; fully adjustable, 4.7-in travel
Suspension / RearSingle shock w/piggyback reservoir; 4-way adjustable, 4.7-in travel
Brakes / FrontDual 310mm disc; radial-mount forged 6-piston calipers
Brakes / Rear220mm disc; single-piston caliper
Tires / Front120/70ZR17
Tires / Rear190/55ZR17
Length81.5 in
Width28.1 in
Height44.5 in
Seat Height32.8 in
Wheelbase55.7 in
Rake (Caster Angle)24.0°
Trail4.0 in
Fuel Capacity4.8 gal
Fuel Economy**33 mpg
Wet Weight***454 lb
Primary Reduction Ratio65/43 (1.512)
Secondary Reduction Ratio47/17 (2.765)
Gear Ratio - 1st Gear38/15 (2.533)
Gear Ratio - 2nd Gear33/16 (2.063)
Gear Ratio - 3rd Gear37/21 (1.762)
Gear Ratio - 4th Gear35/23 (1.522)
Gear Ratio - 5th Gear30/22 (1.364)
Gear Ratio - 6th Gear33/26 (1.269)
Warranty1 Year (Limited Factory Warranty)

Wednesday, August 3, 2011

Bukti kebodohan SPR

Korang rasa yang kerja di SPR ni jalankan tanggungjawab ataupun tak ha? aku nak tanya korang lah tak ke bodoh klo IC kita ada dua orang? ke dah ada klon skang ni? bodoh tak bodoh aku nak maki gak lah, weh SPR ko buat keje ke ataupun makan gaji p**i bulan2?

Sila Klik Gambar untuk Imej Besar (high resolution)

Akhir kata, bodohlah SPR untuk negara.

Monday, July 4, 2011


Nak kata aku takde idea ada cuma malas nak menaip kat blog aku ni haa wakakakaka, lagipun kat rumah aku tadak internet yang berbaloi untuk di terokai setiap umat mahupun rakyat Malaysia ni. Walhal ada internet tapi tak di pergunakan baler baler, oklah berbalik pada cerita aku.

First aku dah abes main The Witcher 2 : Assassins Of Kings mmg beh la weh!! RPG + Action genre mmg aku dah lama cari kira ala-ala God of War (franchise) cuma ianya bukanlah GOW cuma Witcher yang bernama Geralt of Rivia, secara keseluruhan (overall) game ni mmg ok. Cuma keburukan klo dari segi budak2 ni tak lepas rasenye nak main game yang sebegini rupa (18 SG&SX).


Ok abes lah citer ngopeh te, citer plop pasal kedudukan aku skang ni. Skang ni aku tengah pening mana nak mencari pengasuh untuk anak aku sorang ni, adeh pening pale weh mintak sebijik dua paracetamol!!!

Ermm berita mutakhir yang aku rasa nak citer adalah : aku nak buat t-shirt design untuk label aku sendiri, cuma papagomo ginih yek, aku nak buat yang aku rasa target user/pengguna blog aku dan mungkin kengkawan sendiri je dulu. Aku buat beberapa design, kemudian design tersebut akan di pilih oleh juri2 kemudian tees berikut akan di bawa ke blog utk mencari para pelanggan yang bersetuju untuk membeli nya kemudian proses pembayaran maka siap berserta segala kos logistik (pos) lah. So deme2 seme tunggu lah ye design tu aku buat dan pos ke blog nanti. Sabor lah dan jangan lupa memvote mungkin di sini blog meeboo / isyamuddin dan juga facebook koi te.

Oklah tade apa cuma nak citer bingkisan je, tak mo ckp byk2 sebab tak lama nak puasa dah. So mana2 yang tak qadha lagi puasa tu cepat2 lah berpuasa ganti nye, pastu yang mana nak puasa sunat buat jelah berkat nanti, pastu kaji selidik sket aktiviti dan juga membaca Al-Quran dengan banyak2 dalam bulan Syaaban ni.Ok lah aku ciao dulu.

Wednesday, June 22, 2011

Oh No! Not AGAIN!!

Yang ni aku tak tahulah dah kali ke berapa diorang amik tapi alhamdulillah diorang taruk nama kredit (pen-name) kat bawah caption tu. So this time its ok because they fond by the rules and that's good. So aku attach kan sekali screenshot untuk tatapan semua orang yek.

- Blackwood - 

Persandingan Lokmang @ Ah Loke

terima kasih.

Thursday, June 16, 2011


Aku nak ucapkan tahniah kepada saudara ku merangkap kawan rapat ku iaitu Ridzwan @ Wan @ Esquento @ Iyant @ Boh Popaleh kerana baru sahaja menjadi ayah kepada dua orang anak. Anak yang di lahirkan pada harini 16 Jun 2011 bersamaan hari Khamis jam 2.46 petang.

Alhamdulillah dah dapat dua orang anak, aku pun baru je seorang kekekekeke nak kejor lambatlah lagi yek, tapi aok gi dlu kawan nak melintas tak lama lagi kekekekeeke. Oklah takde apa nak cakap pun cuma nak ucapkan tahniah dan semoga selamat semuanya. Amin.

Tuesday, June 14, 2011

: Bantahan Terhadap Penyiaran Drama Bersiri Nora Elena

Kakitangan Kajaan,

Sri Pentas,
No 3, Persiaran Bandar Utama
Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya

Per : Bantahan Terhadap Penyiaran Drama Bersiri Nora Elena

Adalah dengan hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas dan drama bersiri Nora Elena adalah berkaitan.

2. Dimaklumkan, bahawa saya, Nowa dengan ini membantah penyiaran drama bersiri Nora Elena yang disiarkan setiap hari, jam 7 petang di saluran tuan. Antara sebab sebab pembantahan saya adalah seperti berikut.

i) Membuatkan jiwa isteri isteri terganggu.
Mana ada suami gitu sabo dalam dunia ini? Logik tak bila Nora tanya Seth, asal Seth tak penah dengan apa saja perbuatan Nora? Seth jawab, sebab Seth terlalu sayangkan Nora. Jadi kesimpulan, isteri-isteri mula curiga dengan suami mereka yang sepanjang masa marah marah. Ni laki aku sayang ke tak ni?

ii) Jiwa jiwa suami juga turut terganggu.
Ini kerana, apa bila tiba scene scene romantik dan tidak dapat diterima akal, seperti Nora terpeleot, Seth siap dukung bawak g sofa, tingkat bawah..(gila gagah..aritu aku nak branak, laki aku gendeng henbek aku, beg kain aku, pastu tunggu aku kat grill depan umah, aku la terkedek-kedek jalan sendiri..pastu pegang lengan aku je tau..bila suh dukung macam biasa drama atau filem buat, laki ckp, "ah gile mung, patoh pinggang!" Pastu sampai sepital, lari lari amik wilca..kalu dukung macam drama melayu kan bagus??)

Oh pasal part romantik tu, biasanya isteri akan menjeling kepada suami, disertai dengan kata kata sinis, "dedi mung ni masa dulu geletak nok ke mami, masa mami begetoh je belanar beli bunga, minyok wangi, cekelat bagai..leni doh dapat mami doh haghammmmmm!!! asal besday ke anniversary ke, pakai tektik, hadiah ai pada yu adalah sebuah cinta yang murni dan ikhlas"....itu je?? harharharharam!!

Paling koman, selepas jelingan tajam, cubitan kental di lemak perut pasti akan singgah di bahagian perut suami.

Jadi, sebagai lelaki melayu, suami, mereka juga merasa hangat dengan penyiaran drama bersiri ini.

Kebiasaan jugak, malam malam yang sepatutnya diisi dengan aktiviti sukan berair akan berlalu begitu saja, pabila sang isteri makan hati, lelaki melayu dalam drama lagi romantik dari laki sendiri. Saje saje wat merajuk, ingatkan si laki pujuk cam si Seth pujuk Nora, tapi tak tau laki sendiri penat, dah, amik kau, sampai ke pagi tak dapat apa apa..laki tak pujuk satu hal, laki horny dibuat bini gitu pun satu hal..Sian Johnny!

iii) Memberi harapan pelesu kepada gadis gadis yang belum menikah.
Apabila pengaruh Seth Tan mula menular, maka ramai gadis gadis mencari pasangan hidup yang romantik nak mampus macam Seth Tan. Selepas menonton siri itu juga, kajian secara rambang mendapati kebanyakan dahi gadis gadis lebam. Ini adalah berikutan dengan tabiat sebelum tido mereka yang gemar meletakkan belakang tapak tangan ke dahi sebelum tido sambil berangankan lelaki seromantik Seth Tan, walau sebenarnya, Non Ada lelaki MELAYU seromantik itu. Yang romantik cumalah, lelaki Bangladesh, lelaki Lombok, dan Shahrukh Khan sahaja.

iv) Pasangan-pasangan bercinta kerap bergaduh.
Sang aweks memaksa jejaka untuk kerap membelikan bunga. Sedangkan boipren tu keja Kerani je kat Kementerian Kewangan. Gaji pun RM1500 jek. Kau gile sekuntum bunga brape hengget?? Kalu nak 3 kuntum sebulan, takpe jugak. Ni nak 21 roses everiday??

Kau gile, ko nak mamoh kelopak bunga ke? Kau ingat kau cantik macam Nora Elena nak demand-demand? cess

v) Tak logik punya citer..
Brape lama kawen baru bole 'bersama'?? Ada ke lelaki sesabar Seth tu.. Ok, takde ke tunjuk scene Seth 'tumbuk sambal'?? eh, kalu betol ada lelaki tak penah sentuh isteri, kira mesti dia 'tumbuk sambal' kan? hahahha...takut awak sakit belakang konon..padahal ajak tido skali..mood cameron suda, tetiba teringat Jay....kahkahkahakha

vi ) kari hangus, nasik hangit.
Duk sibuk berkejar dari dapur ke hall, pastu ke dapur semula, pastu part ehem ehem, part ada pelangi, dah teralit, tengok sambil berangan, jeling laki, dah lupa kari kat dapur..hangit gitu je..

vii) Mengganggu tumbesaran anak kecil.
Pabila seorang isteri, terpengaruh dengan apa yang dilihat di kaca telebisi, nak perli secara derek kepada laki sendiri takut kena penampo, jadi, anak kecil dijadikan medium untuk menyampaikan isi hati

"tengok tu Alya, dulu dedi mung semart gitu ah, nok g dating siap bukak pintu bagai sume? leni? mami terkedek kedek bawok barang dia hon siap siap doh"

"owoh Alya ork? napok ngat nipu..mana ada orang kawen doh romantik gitu ork??"

Kesian la budak kecit tu terkebil kebil tak tau ape mak dia bebelkan.

3. Sekian dimajukan untuk pertimbangan dan kelulusan pihak tuan. Dan semoga dengan ini, tiada lagi kekeliruan dan kecelaruan minda penonton penonton lagi. Mana ada lelaki romantik gitu dalam dunia..kalu ada pun sebelum kawen, lepas kawen, bagi setahun, atau dah dapat anak sorang, jadi kayu la semuanya..Jadi, dimohon pihak tuan agar tidak mempermainkan perasaan kami, dan memberi harapan pelesu kepada gadis gadis diluar sana.



Kelab Ibu-Ibu Menyusu Badan