Monday, June 6, 2011

Seminggu Tadak Line!!

Assalamualaikum semua,

Aku nak citer sket lah pasai pe aku tak aktif sepanjang minggu ni, bermula daripada hari Selasa lepas yakni 31 Mei 2011 satu taman tadak talian telefon. Punya berderau telinga koi ni haaa, menunggu je! ingatkan bley lah recover dalam satu hari rupanye sampai ke harini tak bley online lagi. Ni pun naseb kat rumah koi ada talian bley lah berwifi ataupun berberokbeng (broadband).

Susah koi nak kabor, segala mende jenis transaksi dan bisnes semenye terpaksa adhoc dan ada gak kena bawak ke depan. Ada satu kes tu terpaksa bawa ke tempat lain (agen) utk solve kes tu, masalah dan baler adalah sampai ke harini plop te!! Yang aku hangin nye bukannya hape, ingatkan kabel tu kena rembat ke apa ke? rupenye saloh kontraktor tepi jalan te yang buat projek pembesoran jalan katenye. Kawan kabor lah nape lah tmnet dok fail saman je kat kontraktor te? sapa yang susoh? orang hok ada bisnes lah susoh nye! aok te nak rugi ke nak untung? koi cukup tak faham nape lah aok bley plop wat gite?

Ofis met kawan gi lah tanya TM Cust Services, dia bley kabor tak tahu plop? ler dia wat mende kat meje te? duk main kuku ke? baler lah! tapi tu citer lepas kena 2 hari la aaahkekekekekeke. Aku harap esok adalah talian te, dah ramai nak kol tapi tak lepas; memang tak lepaih!! dah takde talian guane nak telepon? adoh lah! last2 call guna HP, tapi bertalu-talu kawan kena ngan ofis mate. Usohkan nak fax, email dok leh, nok berfesbuk pun dok lepas! aih geram te. Tapi takpelah, koi gune masa buat mende hak simple2 je. Takdelah wat design, artwork ke apa, cuma wat menatang paperwork je kekekekekekee. Oklah dapat lah kawan menulis serbe sedikit nape lah koi tak menulis "sebarangan" kat blog koi ni haaa. Jangan salah faham cuma klo ada idea koi tulis lah, takde koi simpan pastu peram buat pekasam kuikuikui pastu lepas ke bawoh! plluupppp...haaa gitu wakakakakakaka. Oklah koi ciao dlu kata orang Italy kekekekekeke, assalamualaikum. Bohbai.

1 comment:

POHPALEH BURGER said...

takdop line lh ke bro...
ai paperwork?? cam best je bunyi hehe...