Sunday, November 11, 2012

E-Cigarettes

Haaa aku dah masuk enam hari aku tak hisap rokok Dunhill King Size 20's tu, ooh kenapa? sebab aku dah ada pengganti rokok yang tiada TAR, tiada ASAP dan tiada second hand smokers. Kenapa lah korang tanya aku nape tak berhenti ataupun hisap je Dunhill itew? 

Well korang nak tau ke? sebab aku tak nak berhenti pasai tak dapat seru je heheheeh, pastu klo aku isap balik Dunhill itew aku akan kehabisan duit dan sebagainya, so untuk itu aku kenalah berjimat mahupun pandai menggunakan otak aku yang cute ini untuk mengatasi masalah terutamanya bajet. So skang ni  aku nak preview & review skali pasai rokok elektronik ni ataupun di panggey e-cigarettes lah.

So aku beli Smoktech Telescope berege RM300++ satu set tak masuk lagi dia punya liquid yang berharga RM15 sebotol so aku dapek RM10 sebotol pasei aku kawtim ngan seller. So aku pun beli dan try isap beberapa pam lah sebab bateri masih lagi berupaya memberi pam yang bagus untuk paru2 aku ini. Keajaiban mula berlaku kerana aku hisap dan rasa macam shisha. Memang tak rasa rokok tapi rasa shisha, tapi kira bagus lah kan? so first puff ialah flavor Marlboro (medium 12mg) memang tak rasa cam flavor Marlboro tapi rasa cam cokolat manis gitew. 

Tapi takpelah, cuma bila vapor ni rasa nya memang ala2 shisha dan rokok tapi korang takkan rasa TAR ataupun asap yang korang cakap berupaya menyebabkan kanser dan sebagainya lah kan? so vapor ini tiada sebarang kekhuatiran. Baguih lah kan? hari ke-3 aku tamboh flavor raspberry pergghhh memang sejibik shisha beb!! aku ske flavor buah ni. Memang menonjol dan clean hit throat!! rasa dia ermm...rasa shisha lah senang dan raspberry, memang tak sangka diaorg bley buat rasa tekak aku ni rasa raspberry.

Mulut aku skang ni pun dah bersih tak macam dulu bau tungkik Dunhill, skang  ni pun asap rokok aku dah tak bley blah weh! aku pun tak pasti nape? mungkin paru-paru aku dah nak beransur tukar kot? entahlah? tapi...tapi kan the positive way is before you start using this stuff, first korang kena berfikir positif. Pasai pa? sebab korang bukan hisap rokok dan rasa pun ermm mungkin ada flavor yang 100% ataupun 99% - 90% serupa rasa rokok tp yg aku ni aku rasa cam 80% je. Mungkin kena tukar brand daa, mungkin hangsen ataupun red label nye flavor. 

Otak kita sememangnya nampak macam bukan rokok tapi otak kita sedia memberitahu kita bahawa kita akan hisap vapor tu dan kemudian mengeluarkan asap so ada konsep rokok tak kat situ? so camtu gak aku buat, so far memang bley jalan lah. Aku biasa isap kat ofis dan rumah selambes tanpa prejudis takde orang sound pun wahahahahaha, cuma diorg riso skang ni asik duk pegang mende tu je! wahahahahah isap tu mmg usah cakap lah, walaupun tak merbahaya tetapi korang kena pantau penghisapan korang tu ye. So next step is to upgrade battery and my tank maybe body baru mungkin Ego-T ataupun Provari ataupun LavaTube bebeh!! seme ni murah2 cuma provari mencecah RM1000++ ke atas satu set lah kan? 

So wish me luck untuk menukar pendirian aku sebagai anti-smoker kepada vapor-smokers. Dan insyaAllah kepada smoker analog / tradisional nak berhenti! aku rekemen korang pakai vapor ni ataupun e-cigarette ini!! serius aku tak tipu. So bawah ni ada sedikit gambiran untuk korang tengok dan juga website untuk di tinjau lah. So ciao and happy vaping lah!!

Vivi nova + Smok Telescope (mod version)

Feel life - Red Bull Flavor e-liquid

Feel life - Red Bull Flavor e-liquid



http://www.levaporz.com/

No comments: