Friday, January 29, 2010

Today Tips!

Secara purata ramai antara kita memikir pasal duit samada tiap hari, tiap minggu, tiap bulan mahupun tahun. Tapi adakah kita tahu di mana sebenarnya duit kita berada? Harini saya ada tips untuk anda yang berkecimpung dalam kerumitan hidup seperti menyimpan duit (di dalam bahasa English harap maklum!)


Save money
Establishing a savings account is the best way to handle both the uncertainties of life (such as job loss or medical expenses) as well as to reach your financial dreams (like college, a nice car, travel, or retirement). Experts recommend you have a savings account worth three to six months of your salary, in case of emergencies.
Pay yourself first.
  • When you pay your monthly bills, write a check to you, and deposit it into your savings account, or
  • Ask your employer to directly deposit some of your paycheck into your savings account.
Be aware of how quickly your savings can grow.
The interest that you earn on your savings is added to your savings total and increases the amount of interest you are earning. This is called compound interest.
Bukan sahaja kita akan berjimat tetapi juga kita selamat insyaAllah, sekiranya berlaku nahas ataupun perkara malang. Saya sekarang ini di dalam peringkat teknik "snow ball" nanti kita akan bincang semula apa itu teknik "snow ball"? ermmm paling kuat pun, rasenya semua dah pandai berinternet dan ada pun yang tahu pasal teknik ni. Siapa yang tahu tu bley lah bercerita ataupun berkongsi pendapat kat blog saya, saya pun budak baru belajar.

No comments: